Falne Stjerner

Falne Stjerner foregår på et loppemarked. Spillerne er lopper som går en ytterst usikker fremtid i møte. De prater sammen om gamle dager, hvor glade eierne deres var i dem og hvordan de er blitt erstattet av nye og bedre ting. Noen har stått i kjelleren i årevis og er glade for å endelig få en sjanse til å komme frem i lyset, andre er fremdeles i sjokk etter å brått ha blitt røsket ut av stuen og gitt bort til loppemarkedet. Denne laiven kan være både morsom og litt trist. Vanligvis er den litt begge deler.

NY! Neste oppføring

Tid:  Lørdag 1. april 2023 kl 12:00
Sted: Blackboxen, Kristianslyst ungdomsskole, Mariero
Antall spillere: 6-15
Varighet: 2-3t spill + 1-2t forberedelser og workshop
Pris: 25 kr (Vipps)

VED MER ENN 15 PÅMELDINGER BLIR LAIVEN SATT OPP TO GANGER

Spillets gang

Selve spillet består av praten mellom loppene om hva som kommer til å skje med dem. Spillet er delt opp av flere besøk fra menneskene (når menneskene kommer må gjenstandene fryse, tenk Toy Story). Under spillet vil loppene/spillerne kunne gjøre flashbackscener.

Første besøk: Mennesket bærer ut de nye loppene
Andre besøk: Loppene får prislapp
Tredje besøk: Kjøpere kommer og ser på loppene
Fjerde besøk: Mennesket sender alle loppene som ikke har blitt solgt på lageret eller til søppelcontaineren

Spillet slutter med en scene hvor det er helt mørkt og gjenstandene som har blitt sendt til søppelcontaineren sitter tett samlet.

Før laiven

Før laiven må alle spillerne ta med seg en loppe de vil spille. Arrangøren vil også ha med noen i tilfelle man glemmer det eller i tilfelle det blir for mange av samme type ting. Tingene kan være hva som helst av det man typisk finner på et loppemarked – en gammel kjole, en teddybjørn, en tekanne, en sofapute, et modellfly, en saltbøsse, et gammelt dataspill, en ødelagt vase osv. Selve rollen og dens detaljer blir laget under workshops. Hver spiller skal også velge seg ut en sang som skal brukes under flashback. Denne sangen må finnes på Spotify.

Kostyme

Dette er ikke en laiv hvor kostyme har betydning. Ta på deg nøytrale klær, helst helt svart fra topp til tå.

Spillestil

Historiens realisme innebærer at loppene har sjel og er ”levende”. For dem er det en alvorlig bekymring at de kan havne i containeren. Loppene er menneskeliggjort og bærer preg av sine tidligere eiere. De kan tenke og snakke; de har håp, drømmer, behov og en personlighet.

Det er viktig for spillets atmosfære at spillerne aksepterer denne fiksjonen. Det handler ikke om hvorfor loppene lever eller hvordan de ble levende – det har alltid vært sånn. Utover dette har laiven en realistisk setting, uten magi eller overnaturlige elementer.

Praktisk

Spørsmål? Kontakt Nina: 92 43 29 28

Det er anledning for et par personer å spille kunder på loppemarkedet. Dette er en gjesteopptreden som varer ca 5-10 minutter. Hvis du ikke rekker selve laiven men har lyst å stikke innom kan du melde deg på som kunde. Kundene betaler ikke deltakeravgift.

Laiven varer ca 2 timer. I tillegg kommer forberedelser på 1-2 timer. Antall deltakere påvirker lengden på laiven.

Falne Stjerner er laget av Martin Nielsen, Magnar Grønvik Müller, Linn Eik Pilskog, Vilde Herning og Nils Hiorth.

En kommentar om “Falne Stjerner

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s