Pikeskolen – 2013

Pikeskolen var en laiv som fant sted på Wilford pikeskole, på østkysten av USA. Året er 1956, Elvis har sitt store gjennombrudd og Koreakrigen er for lengst over. Wilford er en kostskole for svært privilegerte piker. Kun med gode finanser, de beste kontakter og visse etternavn får man innpass i denne skoleringsverdenen.

Laiven ble først arrangert i Oslo-området i oktober 2004, og er laget av Beate Våje og Jenny Lie. Vi var så heldige å få lov til å sette opp laiven på ny i Stavanger, og kun med små endringer ble laiven kjørt i samme stil som sin originale form.

Pikene ved Wilford Pikeskole

Pikene ved Wilford Pikeskole

Det er tid for Høsttakkefest og de fleste elever og ansatte har reist hjem til familiene sine. Men noen elever blir igjen på skolen av forskjellige grunner, og det blir dermed arrangert Høsttakkemiddag for de som er igjen. I år som i fjor skal det visst også dukke opp noen elever fra gutteskolen noen mil unna, og dette skaper kriblinger hos noen og enhver. Det er selvsagt også satt opp ekstra skoletimer for de som er igjen, og som elev ved Wilford er man svært interessert i å tilegne seg ekstra kunnskap og være best i klassen.

Men enhver medalje har sin bakside. På overflaten synes Wilford som en vellykket skole med de beste elever. Karakternivået er høyt og moralen enda høyere. Men medaljen har sin bakside. Intriger, misunnelse, ulykkelig kjærlighet og dobbeltmoral hersker i gangene på Wilford. Baksnakking, trakassering og trusler lurer bak fasaden. Og selv moralens voktere kan la seg friste.

Flere bilder på laivgalleriet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s